Gene Ammons

35 videó
Eugene "Jug" Ammons (1925,április 14-én -1974, július 23-án ), is ismert "The Boss", egy amerikai jazz szaxofonos tenor. A fia boogie-woogie zongorista Albert Ammons, Gene Ammons emlékezett a hozzáférhető zene, átitatott soul és R & B, de karrierje akadályozta két incarcerations kábítószerekkel díjakat.
Chicagóban született, Illinois, Ammons tanult zenét oktató Walter Dyett a DuSable High School. Ammons kezdett munkánk elismerése, miközben továbbra is a középiskolában, amikor 1943-ban, a 18 éves, ment az úton trombitás király Kolax a zenekar. 1944-ben csatlakozott a zenekarhoz, Billy Eckstine (aki adományozta neki a beceneve "Jug", amikor szalmakalapok elrendelte a zenekar nem illik) mellett játszott Charlie Parker és később Dexter Gordon. Jelentősebb előadások ebben az időszakban is "elfújta a blues away" featuring szaxofon párbaj Ammons és Gordon. 1947 után, amikor Eckstine lett szólóban, Ammons majd vezette csoport, köztük Miles Davis és Sonny Stitt, hogy végre a Chicago Jumptown Club. 1949-ben Ammons helyett Stan Getz tagjaként Woody Herman második Herd, , majd 1950-ben alakult egy duett Sonny Stitt.

Az 1950-es években volt egy termékeny időszak Ammons és készített néhány elismert felvételek, mint a "The Happy Blues" (1955). Zenészek, aki játszott a csoportban, eltekintve Stitt, benne Donald Byrd, Jackie McLean, John Coltrane, Kenny Burrell, Mal Waldron, Art Farmer, és a Duke Jordan.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Sack Full Of Dreams-Gene Ammons-1971



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2015. november 4. Nézettség: 199

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal